Artikel: Sympathie en Emphatie.

Vaak zeggen mensen ik ben er voor je.. meestal blijft het op deze 5 woorden.
Meen wat je zegt en anders don’t say it.
1- Het verschil tussen deze twee woorden zijn als volgt.
– Sympathie: Dit is een karaktereigenschap die een ieder van ons vast wel ooit gehad heeft. Namelijk het vermogen hebben om iemand te begrijpen, om de situatie te accepteren. Bijvoorbeeld: Zaid zit financieel niet goed. Hij heeft zijn baan verloren waardoor alles mis gaat in zijn leven. Zijn vriend Abdullah komt dit te weten en zegt tegen Zaid, Ik vind het erg voor je. Ik begrijp de situatie waar jij je in bevindt.
– Empathie: Dit is een karaktereigenschap die niet een ieder bezit. Namelijk het vermogen hebben om hetzelfde te voelen als wat een ander meemaakt, . Bijvoorbeeld: Zaid heeft zijn kindje verloren. Zijn vriend Abdullah komt dit te weten en voelt pijn en verdriet in zijn eigen hart om de situatie van zijn vriend Zaid.
Logic Note#.
Elk vorm van empathie is automatisch ook sympathy, maar niet elk vorm van sympathy is automatisch empathy.
Ifraan Ibrahim.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *