Zubair Production
Info@zubairradio.nl

Imam-Al-Malik رحمه الله

24/7 overal ter wereld

Biografie:
Imam al Malik رحمه الله

Naam: Malik
Vadersnaam: Anas
Geboortedatum: 93 AH
Geboorteplaats: Madina Munawwarah
Overleden: 179 AH

Imam Malik is 1 van de vier grote Imaams die de wereld gekend heeft.
Zijn liefde voor de stad Madina is werkelijk waar waanzinnig. Aan hem werd gevraagd: Oh Imam Malik u heeft maar 1 keer Hajj verricht? De groot Imam Malik antwoordde met: Dat klopt en mijn Farz heb ik gedaan. Ik ben bang als ik nog een keer Hajj verricht en ik kom te overlijden, dat het dan niet in Madina Shareef gebeurd. Dit is de reden waarom ik maar 1 keer Hajj verricht hebt!

Allama Zarqani رحمه الله vermeldt: Imam Malik had meer dan 900 leraren.

Imam Malik is de leider van miljoenen Maliki’s hedendaags. Wat een prachtig persoon was hij.