Zubair Production
Info@zubairradio.nl

QNPH

24/7 overal ter wereld

Qirat-o-Naat Platform Holland

Wie zijn wij?

Qirat-o-Naat Platform Holland is opgericht in 2014. De naam van de organisatie is gegeven door de onze welbekende Naatkhwaan uit Pakistan, Sahibzada Syed Zabeeb Masood Shah Saheb (Wah Cantt), Syed Zabeeb is zelf onder- voorzitter van Qirat-o-Naat Council Pakistan.

Doel

Ons doel is het vergroten van de liefde voor de Heilige Profeet Muhammad, vrede Zij met Hem. Dat doen wij door het jaarlijks organiseren van Mehfil-e-Qiraat & Mehfil-e-Naat waarbij wij samenwerken met verschillende moskeeën in Nederland met als doel de eenheid en samenwerking tussen verschillende moskeeën en organisaties te bevorderen. Tevens is ons doel om voornamelijk jongeren te inspireren door het halen van Qurra’s & Naatkhwaans uit het buitenland. Door het beluisteren en genieten van dit soort bijeenkomsten wordt de geloofsovertuiging versterkt, en de liefde voor de Heilige Profeet Muhammad, vrede Zij met Hem, vergroot.

Qur’aan & Naat

Wij staan voor het correct reciteren van de Heilige Qur’aan. De Heilige Qur’aan dient gelezen te worden volgens de regels van Tajweed. Correct lezen is onder andere gebaseerd op de juiste uitgangen (Magaariedj) en eigenschappen (Siefaat) van letters. Door middel van Mehfil-e-Qiraat geven wij hier een helder beeld over. Daarnaast willen wij voornamelijk jongeren inspireren en motiveren door de jaarlijkse Mehfil-e-Naat Tour, vergezeld door Naatkhwaans uit het buitenland. Doordat onze jongeren de Qurra’s & Naatkhwaans beluisteren, krijgen zij motivatie om Qur’aanlessen te nemen, en tevens durf om ook zelf te presenteren tijdens lezingen en bijeenkomsten In-sha Allaah!